K: Mikä on Ydintalvi-projekti?

V: Projekti leikittelee ajatuksella henkilöstä, joka sinnittelee ydintalven karussa todellisuudessa. Henkilö on yksin purevassa kylmyydessä, etsien muita mahdollisia eloonjääneitä ja pysyvää suojaa. Projektin perimmäinen idea on olla hyvä kuvitettu tarina, ei muuta. Projekti ei missään nimessä ole kannannotto ydinaseisiin tai maalimanpolitiikkaan. Ydintalvi koettaa olla ns. "luova" projekti.

K: Onko ydintalvi oikeasti mahdollinen?

V: Ydintalvi on yksi tieteellisistä teorioista, jota pidetään mahdollisena lopputuloksena ison ydinräjähdykseen jälkeen. Wikipediasta voi lukea lyhyen artikkelin suomeksi ydintalvi -teoriasta (avautuu uuteen ikkunaan.)

K: Kasvaako projekti tästä vielä vai onko tässä kaikki?

V: Projekti on tällä hetkellä täysin valmis. Mikäli tulee palautetta ja ehdotuksia lisäsivuiksi tarinaan niin asiaa voinee harkita. Palautetta voi antaa: laskeuma miuku ydintalvi neliövälimerkki org.

K: Miksi projektissa ei käytetä ääniä luomaan tunnelmaa?

V: Harkitsin äänien lisäämistä projektia tehdessä, mutta äänien saaminen kuulumaan oikein eri selaimissa ja käyttöjärjestelmissä olisi todella haastavaa. Flash -olisi paras vaihtoehto, mutta oikeanlaisen minimalistisen soittimen löytäminen ei ole onnistunut, enkä omista Flashia niin en pysty sellaista itsekään luomaan. Koneissa, joissa ei ole Flash Playeriä asennettuna (tai tuettu) tulisi ruudulle varoituksia tai rikkinäisiä kuvakkeita sivulle, joten sekään ei täydellinen vaihtoehto ole. Mikäli sinulla on hyvä ratkaisu asiaan niin laita sähköpostia.

K: Kuka sivuston takana oikein on?

V: Voit lukea Ydintalven luoneesta henkilöstä hänen kotisivuillaan osiitteessa www.Jarmake.com

K: Mitä selainta pitäisi käyttää?

V: Sivusto näyttää parhaalta Internet Explorer 6+, Firefox 2+ ja Opera 9.2+ selainversioilla (testattu).
Myös Google Chromen ja minkä tahansa CSS2 standardia tukevan uuden selaimen pitäisi pystyä näyttämään sivusto hyvin.
Vanhemmat selaimet esimerkiksi Internet Explorer 5.5, jotka eivät tue CSS2:ta kokonaan, eivät luultavasti osaa näyttää kaikkia sivuja niin kuin pitäisi. Javascript kannattaa laittaa päälle etusivua varten.

K: Voinko linkittää sivustolle?

V: Ehdottomasti kyllä! Olen iloinen jokaisesta linkistä tälle sivustolle.

K: Voinko käyttää kuvia / tekstejä muualla?

V: Sivuston materiaalin käyttö on sallittu ei-kaupalliseen käyttöön kunhan tämän sivuston osoite mainitaan samassa yhteydessä. Paina alla olevaa linkkinappia lukeaksesi lisää sivuston lisenssistä. Ole ystävällinen äläkä linkkaa suoraan kuviin tällä palvelimella, koska se kuluttaa sivuston liikennerajaa. Jos käytät kuvia niin tallenna ne ensin omalle koneellesi tai lataa toiselle palvelimelle ja käytä vasta sitten, kiitos.
Creative Commons License
Ydintalvi jonka tekijä on http://www.ydintalvi.org on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi lisenssillä

Voit lähettää oman kysymyksesi sähköpostilla tai raapaisemalla sen seinälle.